sort proizvodi
news

ОБАВЕШТЕЊЕ

. Autor:

Са циљем повећања наплате комуналних услуга, омогућава се дужницима, корисницима услуга ЈАВНО КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА „ГОРИЦА“ НИШ, у периоду од дана 24.06.2024. године до дана 31.07.2024. године, закључивање споразума о признању дуга и отплати истог на рате и то на име закупа и одржавања за гробна места на гробљима у систему Предузећа.

 

Неизмирене обавезе се могу исплатити на рате, а обавезе се нарочито али не искључиво односе на, извршене комуналне услуге, трошкове извршног поступка односно трошкове по правноснажним судским одлукама.

 

Камата настала пре закључивања Споразума, по основу доспелих а неизмирених трошкова на име испоручене комуналне услуге, отписује се на дан закључења Споразума и неће се обрачунавати за све време трајања Споразума. У случају непоштовања Споразума, извршни поверилац је овлашћен да обрачуна и наплати читав износ законске затезне камате.

 

Трошкови настали пред јавним извршитељима, у смислу трошкова накнаде на име награде за успешност спровођења поступка, као и трошкови настали током спровођења поступка, уколико нису већ предујмљени од стране извршног повериоца, као и уплаћени износ на име предујма за рад извршитеља који је уплаћен од стране извршног повериоца, ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „ГОРИЦА“ НИШ, морају бити измирени пре закључења Споразума.

 

Услови за закључење Споразума су усаглашавање укупног износа дуга по основу редовног, утуженог или раније уговореног евидентираног промета који се у укупном износу на дан закључења Споразума потврђује закључењем Споразума о отплати дуга на рате, да дужник приликом потписивања Споразума преда фотокопију или очитани извод важеће личне карте, да максимални број рата не може бити већи од дванаест сагласно Одлуци Предузећа 1-2528/3 од 27.11.2020.године, да се дужник обавеже да поред редовног плаћања рата по Споразуму, редовно измирује и будућа редовна задужења у року доспећа, да извршни поверилац ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „ГОРИЦА“ НИШ обавести надлежни суд и јавне извршитеље о закључењу Споразума ради окончања поступка принудне наплате, те да се у случају непоштовања плаћања по Споразуму, односно услед пропуштања прве рате, покрене извршни поступак за наплату потраживања која су обухваћена Споразумом.

 

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „ГОРИЦА“ НИШ, као извршни поверилац ће у року од 24.06.2024. године до 31.07.2024. године, поступајућим јавним извршитељима упутити поднесак којим предлаже одлагање спровођења извршења, имајући у виду период који је овом одлуком предвиђен за закључивање Споразума о отплати дуга на рате.

 

За дужнике против којих је покренут извршни поступак, а који у означеном периоду не буду закључили Споразум, након дана 31.07.2024. године, наставиће се спровођење извршења, а против осталих дужника ће бити покренут поступак принудне наплате.

 

Све информације о стању дуговања и поступку закључења Споразума о отплати дуга на рате, корисници услуга ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „ГОРИЦА“ НИШ, могу добити у Пословно услужном центру у Парку Светог Саве у Нишу.

 

  • /www/webvol6/kw/2a3upnzkjjh4cmk/jkpgorica.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 73
    /news/58" data-layout="button_count" >
    /www/webvol6/kw/2a3upnzkjjh4cmk/jkpgorica.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 76
    /news/58" data-layout="standard" data-action="like" data-size="small" data-show-faces="true" data-share="false">

Претражите вести

Ime direktora

email

Јкп Горица Ниш

Адреса: Шумадијска 4, 18000 Ниш

Телефон: +381 18/560 296

Емаил: office@jkpgorica.rs

 

Кориснички телефон

0800 018 001

018 4560 690

018 560 296

 

 

Услужни центар

018 203 903

064 85 101 64

 

 

Мртвозорник (пријава смрти)

066 80 45 444

 

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check